Activiteiten in Hattem
“de voeten bijeenhouden”
Jeu des Boules is de verzamelnaam voor een aantal verwante sporten, waarvan Pétanque de belangrijkste variant is. Het woord pétanque is een verbastering van "pieds-tanques" (de voeten bijeenhouden). Iedereen kan het spelen, jong en oud!

Het spel wordt altijd gespeeld door minimaal twee teams. Elk team bestaat uit twee of drie personen tot maximaal vijf á zes. Elke keer spelen de teams beurtelings tegen elkaar. Elk team heeft een setje van drie boules. De toss bepaald wie er begint. Het team dat begint tekent een cirkel op de grond waarvanuit op dat moment gegooid moet worden.

De captain van het team gooit de but (het kleine balletje) als eerste weg en mag dan zijn eerste boules gooien. De bedoeling is dat de boules zo dicht mogelijk bij de but komt. Daarna gooit de tegenpartij de boules etcetera. Het gaat er uiteindelijk om wie er van de drie boules er het dichtst bij de but ligt, dat team heeft de leiding.

Een lekker rustig spel en het speelveld ligt vlakbij het Panorama Paviljoen, dus een prima activiteit voor deelnemers die niet al te actief willen of kunnen zijn.

Prijs

6,50
  • Minimaal personen: 4
  • Tijdsduur: 1 uur
Sluit Menu

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang 1x per maand de Vadesto Outdoor Adventure nieuwsbrief

Bel me terug

Wil je dat we je terugbellen? Geen probleem – net zo makkelijk