Terwijl sportieve peddelaars voor de snellere kajak kiezen gaan veel groepen in de grotere kano, de OPEN of CANADESE KANO genoemd. In de Canadese kano kan je makkelijk allerlei materiaal meenemen voor onderweg. Eten, drinken, extra kleding of camera enz. en eventueel in een waterdichte ton.

Er zijn 2 hoofdsoorten of types bij kano’s:
–> KAJAKS en de OPEN- of CANADESE KANO.
Zie voor informatie over de kajak onder KAJAKVAREN.

DE CANADESE KANO
Deze werd vooral door indianen gebruikt voor transport van o.a. bever- en berenvellen. Vadesto verhuurt meerdere soorten van dit type. Deze kano’s hebben meer ruimte dan de kajak en worden vaak door groepen gebruikt. De snelheid ligt op ca. 4 km per uur. Je zit in kleermakerszit of net zoals op een laag stoeltje. Vadesto verhuurt veel 2- en 3-persoons canadese kano’s, maar heeft ook kano’s voor 7 tot 12 personen. Zeer stabiele kano’s waar iedereen in peddelen kan zonder problemen.
Zie onder REUZEKANO voor meer informatie hierover.

KANO-INSTRUCTIE
Onze instructeurs leren elke deelnemer de kneepjes van het kanovaren. Hoe stap je in en uit, hoe maak je een bocht, wat is een J-slag, boogslag, werkslag, hoe hanteer je de peddel en vaar je rechtuit, enz. Geen hele cursus maar een korte instructie, genoeg om lekker ontspannen te genieten van de natuur.

Kijk ook even bij de ARRANGEMENTEN voor onze kanotochten in combinatie met andere activiteiten.

Kanovaren

15,- per kano
  • Minimaal personen: 2
  • Tijdsduur: vanaf 1 uur
  • 15,- per kano voor 1e uur
  • 15,- voor 2e uur
  • 40,- per dag