Waterfietsen is een gezellige activiteit die al jaren bekend is. Bij deze activiteit die door jong en oud gedaan wordt kan je je lekker ontspannen voortbewegen en genieten van de omgeving. Nederlanders zijn fietsen wel gewend, dus is deze trapbeweging niet helemaal nieuw.

Je maakt in eigen tempo een tocht over het rustige water, waar je veel watervogels kunt ontdekken, en misschien zelfs de bever en het ijsvogeltje. Je kan kiezen voor een korte tocht of een langere waarbij je onderweg misschien even wilt pauzeren of een picknick gebruiken. Ook dit kan Vadesto u leveren. Maar je kan na afloop natuurlijk ook nagenieten in het Paviljoen met een prachtig uitzicht over de omgeving!

In Hattem liggen 2- en 4 persoons waterfietsen voor u klaar. Hoewel de kleinere 2-persoons, met een max. capaciteit van 238 kg, ook gebruikt kunnen worden door volwassenen zijn deze in de praktijk, en i.v.m. het gewicht, meer geschikt voor kinderen. Voor volwassenen adviseren we de grotere 2-4 persoons, die door 2 personen gefietst kunnen worden. Met een eventuele 3e en 4e passagier kan men dus afwisselen met het fietsen.

Maar we hebben ook de grootste waterfiets ter wereld met 36 echte fietsen er op! Ook hebben we een 10-persoons waterligfiets met 5 tegenover 5 ligfietsen. En vanaf mei 2014 hebben we de geheel nieuwe Waterflike, een 12 persoons waterfiets! Zie hiervoor onder Activiteiten.

Een waterfiets geeft weinig problemen, maar voor niet-zwemmers en kleine kinderen hebben we voor alle zekerheid wel zwemvesten beschikbaar.

Een combinatie met andere vaartuigen is natuurlijk ook mogelijk en het kan leuk zijn om onderweg eens even te wisselen.

En wilt u het rustiger aan doen? Dan kunt u natuurlijk instappen voor een rondvaart met name de Natuurrondvaart van ca. een uur, met een verhaal van de schipper en kans bijv. ijsvogels te zien of zelfs een schildpad of bever!

Waterfietsen

17,50 per 2-4 persoons waterfiets
  • Minimaal personen: 2
  • Tijdsduur: 1 uur