Activiteiten in Hattem
Het unieke Panorama Paviljoen van Vadesto Outdoor Adventure en de omgeving

‘Hattem – Bos, Heide, Weide, Water’
Deze door Vadesto bedachte kernachtige slagzin waarmee Vadesto de prachtige omgeving van Hattem al vanaf de 80-er jaren aanprees wordt steeds meer gebruikt door derden omdat dit precies weergeeft wat het is. Een kunst- en cultuurrijk stadje in een bijzonder gevarieerde natuurrijke omgeving. Dat vraagt om actieve beleving!

Combineer natuur met cultuur, actief en sportief bezig zijn, een unieke locatie, goede faciliteiten en heerlijk eten en drinken met een prima service en u komt vast terecht bij het Panorama Paviljoen van Vadesto Outdoor Adventure.

Het unieke Panorama Paviljoen van Vadesto Outdoor Adventure ligt in Hattem op de meest fraaie locatie die men zich kan voorstellen; een bijzondere belevenis om dit te ervaren! Het Paviljoen ligt boven op een dijk, met een geweldig groots uitzicht op de Ijsseluiterwaarden. Daarachter ziet men op de IJssel continue allerlei schepen passeren en het veerpontje heen en weer varen op de grens van 2 provincies: Gelderland en Overijssel.

Direct voor de deur ligt het Apeldoorns kanaal waarop allerlei wateractiviteiten te doen en te zien zijn. Daarnaast ligt het natuurgebied het Algemene Veen en de Wiessenbergerkolk, waar bevers te vinden zijn en de zeldzame blauwe ijsvogel, naast soms lepelaars, casarca’s en andere interessante vogels. Daar tussendoor scharrelen ‘brandrode runderen’ door het moerasachtige gebied. En ooievaars dalen regelmatig vanaf hun nest af om bij het Paviljoen voedsel te zoeken.

In het seizoen kunt u zelfs jonge ooievaars op het nest zien zitten. Het hele jaar een prachtige plek om er even uit te zijn. In de winterperiode kijk je soms op ondergelopen uiterwaarden neer en zie je de trek van grote vluchten ganzen en eendensoorten. Het is hier altijd genieten van de wisselende natuur en prachtige vergezichten! Vergeet dus uw camera niet!

Hattem, Hanzestad op de Veluwe.
Hattem is het noordelijkste stadje van Gelderland en de Veluwe en was daarom ook een vestingstad. Omdat het aan de Ijssel ligt was het ook een Hanzestad. Naast allerlei activiteiten op het kanaal heeft Hattem dan ook een grote jachthaven voor ca. 240 boten.

Ook ligt hier de ingang van het prachtige met riet en bomen omzoomde Apeldoorns kanaal, ook wel ‘het mooiste kanaal van Nederland’ genoemd. Koning Willem I heeft dit laten graven en het grotendeels zelf betaald. Het noordelijk gedeelte van de Veluwe wordt met al dit water niet voor niets ‘de Waterrijke Veluwe’ genoemd.

Hattem ligt dus aan dit grootste natuurgebied van Nederland, de Veluwe, waar Vadesto dan ook o.a. mountainbike-, fiets- en steproutes heeft lopen. Aan de andere kant van de stad liggen de IIssel-uiterwaarden. Een prachtig contrast. Aan de overkant van de Ijssel zijn vaag de contouren van de stad Zwolle te zien.

EEN ACTIVITEITEN-PAVILJOEN OP 200 M. VAN HATTEM-CENTRUM
Wist u dat ons Paviljoen hemelsbreed niet meer dan 200m. van het centrum en het stadhuis van Hattem ligt? Nergens vindt u zo’n outdoor- en recreatiecentrum zo dicht bij het hart van een stad. Geen wonder dat Vadesto diverse arrangementen verzorgt met allerlei bezienswaardigheden en attracties, allemaal op loopafstand.

HISTORISCH HANZESTADJE HATTEM
Hattem is in 1989 benoemd tot het ‘best bewaarde stadje van Nederland’.
Dit geeft aan dat er veel gedaan is aan het behoud van de oude panden en structuur. Niet voor niets vindt u hier een aantal musea, zoals het Anton Pieckmuseum, het Nederlands Bakkerijmuseum en het Voermanmuseum, waar men de collecties van Voerman Sr. en Jr. kan vinden. Kent u ze nog van de Verkadeplaatjes en de bijzondere schilderijen van de IJsseluiterwaarden?

Het Hanzestadje is ook bekend van diverse evenementen zoals het Dikke Tinnefestivalde Kunstmarkthet Chocoladefestival enz. Kortom: Hattem is rijk aan kunst en cultuur. Niet verwonderlijk dat Vadesto hier ook stadswandelingen met en zonder gids verzorgd. Tevens foto-puzzelwandeltochten langs veel bijzondere plekjes. Ook individueel en zonder gids te doen.

GRATIS PARKEREN
Direct voor het Paviljoen vindt u op De Bleek meer dan 160 parkeerplaatsen en plaats voor een tiental bussenParkeren is hier gratis!

MAKKELIJK BEREIKBAAR
Zwolle ligt op enkele minuten rijden van Hattem vandaan. Het Paviljoen en Parkeerplaats De Bleek liggen direct aan de doorgaande weg die vanaf Zwolle door Hattem loopt. Dat kan niet missen! Vanaf NS-station Zwolle gaan continue lijnbussen naar Hattem, zodat u vlak bij Vadesto uit kunt stappen. Reistijd nog geen kwartier. Milieuvriendelijk en snel!

Sluit Menu

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang 1x per maand de Vadesto Outdoor Adventure nieuwsbrief

Bel mij terug

Wil je dat we je terugbellen? Geen probleem – net zo makkelijk