Een kajak is een sportief klein vaartuig voor een ontspannend uurtje. Maar kan natuurlijk ook een spannend avontuur zijn als je het weinig hebt gedaan! Vadesto gebruikt allround kano’s waar iedereen zonder veel moeite mee kan varen.

Onder het begrip KANO kennen we 2 soorten:

  • Kajaks en de
  • Open (of Canadese) Kano.

KAJAKS
Kajaks hebben hun oorsprong bij de visvangst door Eskimo’s, dus een soort jachtvaartuig. Bij de 1- en 2-persoons kajak gebruik je een peddel met dubbel blad. De snelheid op rustig water is max 6 km. p.uur. Je zit in een klein ‘mangat’ kort op de bodem. Je kan een spatzeiltje gebruiken tegen het spatwater van de peddel, maar je kan ook zonder varen. Een kajak heeft wel beperkte ruimte voor bagage.

KAJAK-INSTRUCTIE
Vadesto heeft alle soorten kano’s (zie ook bij de andere soorten), dus ook leuk om eens uit te proberen wat het beste bevalt. U krijgt bij het Paviljoen van Vadesto altijd vooraf instructie, of u voor een uurtje huurt of langer, dat maakt niet uit! Hoe je moet instappen, peddelen, enz. Het gaat er tenslotte om dat je er goed mee overweg kan.
Een leuke belevenis om eens te ervaren!

Kijk ook even bij onze ARRANGEMENTEN voor kanotochten in combinatie met andere activiteiten, zoals bijv. een rondvaart of een wandeling over het Klompenpad In Hattem.

Kajakvaren

8,50 per uur
  • Minimaal personen: 1
  • Tijdsduur: onbeperkt vanaf 1 uur
  • 25,- per dag